Sammio
Haku
Kaupallinen yhteistyö

Läpinäkyvyydellä ja avoimuudella lääkeinnovaatioiden käyttöönotto nopeammaksi

Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen arviointiylilääkäri Miia Turpeinen osallistuu Suomi terveystarkastuksessa -tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Hän on mukana puhujana iltapäivän osuudessa.

Aiheesi Suomi terveystarkastuksessa -tapahtumassa on ”Arvoon perustuvat lääkehankinnat”. Mitkä ovat sairaalalääkkeiden arviointijärjestelmän tärkeimmät kehittämiskohteet tällä hetkellä?

Arviointijärjestelmää rakennetaan parhaillaan, ja pyrkimyksenä on tiivistää erityisvastuualueiden välistä yhteistyötä sekä parantaa tiedon siirtymistä ja välttää päällekkäistä työtä. Läpinäkyvyyteen, avoimuuteen ja käyttöönottoprosessien sujuvoittamiseen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, jotta hyödylliset lääkeinnovaatiot saataisiin nopeasti ja yhdenvertaisesti potilaiden käyttöön. Samalla valmistaudutaan tulevaan – siirtymiseen kohti yhä keskitetympää, pysyvää arviointirakennetta ja muutoksiin EU-tason yhteistyön muodoissa.

Millaisia odotuksia sinulla on tapahtumasta ja kesän SuomiAreenasta?

Odotan erityisesti tapaamisia ja keskusteluita muiden osallistujien kanssa, sekä eri toimijoiden näkemyksiä sairaalalääkkeiden arviointi- ja hankintaprosesseista. Uskon, että viikko tarjoaa paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja ja uusia ajatuksia.

Logo: Suomi Terveystarkastuksessa 18.7.

Suomi Terveystarkastuksessa 18.7.

Tunteeko erikoissairaanhoito potilaansa? Kuinka ennakointi tukee terveydenhoitoa? Entä mihin lääkekorvausjärjestelmä on menossa?

Kesän kiinnostavin terveysalan vaikuttajatilaisuus kokoaa ammattilaiset ja päätöksentekijät yhteen pohtimaan suomalaista terveyttä nyt ja tulevaisuudessa. Suomi Terveystarkastuksessa tiivistää tuoreimman tiedon ja parhaat käytännöt. Kesällä 2017 Suomi Terveystarkastuksessa -päivä kokosi Poriin 160 terveysalan päättäjää, vaikuttajaa ja ammattilaista. Yli 10 asiantuntijaa paneutui terveydenhuollon ajankohtaisimpiin teemoihin.

Katso kaikki sisällöt »